Vuoden Käsityöteko 2023 palkinto

Vuoden Käsityöteko -palkinto 2023

Giggeli ylpeänä vastaanottaa Vuoden Käsityöteko -palkinnon

Käsityön voima on yllättävän voimakas. Se voi yhdistää ihmisiä, kertoa tarinoita ja ravistella ennakkoluuloja. Perjantaina, 6. lokakuuta 2023, Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy teki vaikuttavan valinnan palkitessaan Helsinkiläisen Giggeli Projektin Vuoden Käsityötekona Seinäjoen käsityömessuilla. 

Vuoden Käsityöteko 2023 Palkinto

Giggeli Projekti: Taustaa ja Tarkoitus

Giggeli Projekti on innovatiivinen aloite, joka on omistautunut purkamaan ennakkoluuloja ja edistämään positiivista keskustelua sukuelimistä ja niiden monimuotoisuudesta. Projekti, perustettu Isaacin ja Aaron toimesta, alkoi yksinkertaisesta ideasta: Miten voisimme luoda keskustelua sukuelimiin liittyvän kehonkuvan ympärille? Tämä ajatus sai alkunsa huomion kiinnittämisestä siihen, kuinka yhteiskunnassa on usein käsityksiä penisten ulkonäöstä ja koosta, jotka voivat aiheuttaa ihmisille muun muassa kehohäpeää.

Vuoden käsityöteko: Miksi Giggeli Projektin Valinta oli Tärkeä?

Giggeli Projekti on rohkea yritys murtaa tabuja ja saada aikaan keskustelua aiheesta, josta ei usein puhuta avoimesti. Palkitsemalla sen Vuoden käsityötekona, Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy tunnusti, kuinka muotoilulla ja käsityöllä on myös mahdollisuus luoda yhteiskunnallista muutosta.

Projektin perustajat, Isaac ja Aaro, ovat tehneet vaikuttavaa työtä tietoisuuden lisäämisessä sukuelinten monimuotoisuudesta. He ovat myös korostaneet, kuinka historiallisesti käsitykset peniksistä ja niiden ulkonäöstä ovat vaihdelleet suuresti eri kulttuureissa ja aikakausina. 

Isaac Jyväsjärvi ja Aaro Angerpuro, Giggeli Projektin perustajat ja Anne-Maj Lauri Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n toimitusjohtaja

Giggeli Projektin Sanoma

Giggeli Projekti on enemmän kuin vain käsityötä. Se on liike, joka haastaa vallitsevat normit ja muistuttaa meitä siitä, että kaikki kehot ovat ainutlaatuisia ja kauniita omalla tavallaan. Se kannustaa keskusteluun, iloon ja ennen kaikkea hyväksyntään.

Vuoden käsityöteko 2023 -palkinto osoitettiin oikeaan osoitteeseen. Giggeli Projektin valinta voittajaksi tunnustaa sen rohkeuden ja merkittävän panoksen käsityön kentällä. Tämä projekti muistuttaa meitä siitä, että keskustelut, jotka liittyvät kehoon ja sen erilaisiin piirteisiin, voivat olla voimakkaampia kuin uskommekaan. 

Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy on tunnustettu käsityöalan toimija, joka tukee käsityöläisiä ja heidän töitään. Vuoden käsityöteko -palkinto myönnetään vuosittain merkittäville käsityöprojekteille, jotka ovat edistäneet käsityön arvostusta ja vaikuttaneet yhteiskuntaan.

Isaac Jyväsjärvi on suomalaisen Giggeli-projektin perustaja ja yksi sen luovista voimista. Hän on tunnettu nuori muutoksen tekijä ja aktiivinen genitaalipositiivisuuden puolestapuhuja, jonka intohimo on muovannut Giggeli-projektista menestystarinan.

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.